Aquest és un procés molt important. L’infant s’ha d’adaptar a un nou espai i a noves persones. L’adaptació és progressiva i flexible amb la finalitat que l’infant estigui còmode i vingui content a la llar.
L’infant és el centre del seu aprenentatge. Experimenta, observa, manipula i juga amb tot tipus de materials: pintura, fusta, pasta, paper, aigua, fang, construccions… i joguines que hi ha als racons de les aules.
A la llar treballem de manera global al voltant de les rutines qüotidianes, respectant el ritme biològic de cada infant. Expliquem contes, cantem cançons i treballem els hàbits tot potenciant l’autonomia del l’infant.
A La Llavor treballem les festes populars durant tot el curs de manera cultural fent diferents activitats divertides programades.
Per conèixer el nostre entorn fem sortides pel barri: mercat, biblioteca, parc, rua pels carrers. També hi anem a la granja i al teatre.
Proposem jocs on l’infant progressa i perfecciona la seva psicomotricitat tot respectant les seves necessitats biològiques.
Els nostres patis són àmplis, on els infants corren, salten i juguen, desenvolupant les seves capacitats cognitives, físiques i emocionals.
En el projecte de reciclatge que duem a terme durant tot el curs a la Llar d’Infants La Llavor, hi col·labora tot el personal i els infants.
Comptem amb el suport de l’EAP de Badia del Vallès, on treballem la detecció precoç de les necessitats educatives específiques dels infants.
Les famílies són molt importants a la vida diària de la llar. Hi participen a les activitats proposades pel centre, com la representació de la Llegenda de Sant Jordi.
Al llarg del curs, la llar manté relació amb les escoles del barri i els infants hi van a fer diferents activitats. A més les directores informen a les famílies dels seus centres.
Cada classe té la seva mascota i cada cap de setmana un infant se l’emporta a casa. També, s’emporten la maleta viatgera a casa amb un conte.
Qualsevol dubte o per més infomació, podeu contactar amb nosaltres!